27. april 2024

"Arkivfoto:Hele landet: I de seneste to uger har politiet haft travlt med fartmålerudstyr, skarpe blik og bødeblok ved landets skoler. Anledningen var årets skolestart, hvor mange nye, små elever færdes i trafikken.

Politiet standsede i alt 8.908 trafikanter og der blev konstateret 9.308 overtrædelser af færdselsloven. 7.171 kørte for hurtigt og 92 af hastighedsovertrædelserne var så grove, at det medførte en betinget frakendelse af kørekortet.

Sikkerhedselen blev ikke brugt af 1.327 bilister og 220 havde ikke sørget for, at børnene brugte sikkerhedsselen, hvilket udløser både en bøde og et klip i kørekortet.

15 pesoner kørte bil eller stor knallert, selvom de havde fået frakendt kørekortet og 28 kørte bil eller lille knallert uden overhovedet at have kørekort eller knallertbevis.

En bilist i Nordsjælland, der havde sine fem-årige tviliinger med i bilen, havde glemt at spænde dem fast og da bilisten blev gjort opmærksom på det, begyndte vedkommende at skælde børnene voldsomt ud.

På Sydsjælland blev en lærer ved en lokal skole sigtet for at køre så hurtigt ved skolen, at det ud over en bøde også resulterer i et klip i kørekortet.

Rigspolitiets Færdsels- og Beredskabsafdelings samlede indtryk efter de to uger er, at alt for mange kørte for hurtigt ved skolerne, glemte sikkerhedsselen og glemte at spænde deres børn fast i bilen.

– rl