25. april 2024

"Arkivfoto:Trafik: I de kommende dage har mange nye skoleelever første skoledag og det betyder mange små og urutinerede børn på vejene omkring skolerne. Politiet vil derfor – traditionen tro – holde ekstra øje med skolevejene fra mandag den 13. august.

Politiets erfaring fra tidligere års 'Skolekampagner' viser, at mange bilister har så travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole, at de glemmer at passe på de andre børn, der også er på vej til skole.

Sidste år blev de, over en to ugers periode, konstateret over 6.000 hastighedsovertrædelser ved skolerne eller på skoleveje i hele landet. 155 bilister fik et 'klip' i kørekortet, fordi de ikke havde spændt børn i bilen forsvarligt fast med sikkerhedssele eller andet godkendt udstyr.

Så samtidig med at de nye skoleelever kommer ud i trafikken, vil politiet igen i år sætte massivt ind over for de fartsyndere, der kører for stærkt ved skolerne, som ikke spænder børnene ordentligt fast i bilen, eller som selv glemmer at bruge sikkerhedssele.

Politiet vil desuden fokusere på, om bilisterne respekterer skolepatruljernes arbejde, om de tager hensyn til andre børn på vejen, og om de parkerer hensigtsmæssigt, når børnene bliver afleveret ved skolen.

– ms