29. marts 2024

Holbæk: En 14-årig pige fra Holbæk blev fredag eftermiddag låst inde i en bus af en vred chauffør. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

"arkiv
Chauffør spærrede 14-årig pige inde i bussen. Arkiv foto: Freelancefotografen.dk

Pigen var sammen med en jævnaldrende veninde steget på bussen og havde fremvist sin billet. Chaufføreren mente at billetten var udløbet, mens pigerne mente de stadig galt. Det endte med at pigerne måtte købe nye billetter.

Da pigerne forlod bussen ved Holbæk Station, stak den 14-årige en provokerende langefinger i vejret til chaufføren. Det fik ham til, ifølge pigernes forklaring til politiet, at løbe efter den 14-årige og trække hende tilbage i bussen som han låste så pigen ikke kunne komme ud.

Ifølge vagthavende ved politiet i Holbæk, Lars Mogensen, er der tale om en ganske alvorlig sag:

– Hvis pigernes forklaring holder vand, så er der tale om en helt horribel reaktion fra buschaufførens side. Efter pigernes forklaring løb chaufføren efter den 14-årige pige og trak hende tilbage i bussen, som han så lukkede og tilbageholdt pigen. Det er endnu ikke lykkedes os at få talt med chaufføren, og vi skal selvfølgelig også høre hans udlægning af sagen, men umiddelbart læner chaufføren sig op ad en sigtelse for overtrædelse af straffelovens paragraf 260, der handler om ulovlig tvang, siger Lars Mogensen til Holbæk Amts Venstreblad.

– rl