26. april 2024
"Arkivfoto:

Politiet skal holde ro og orden blandt 78.000 festivals gæster

Roskilde: Politiet er ved at gøre sig klar til at servicere folk på nordens største musikfestival – Roskilde Festival.

Fra den 2. juni og en uge frem, vil et stort antal politifolk holde ro og orden på de ca. 78.000 gæster og flere tusinde frivillige og pressefolk.

– Vi er ved at samle stumperne sammen, planerne er klar, og vi er parate til at sætte i gang, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi i Roskilde.

Han er ansvarlig for den store politiopgave, som i år er blevet endnu større. Ikke nok med at Roskilde Festivalen finder sted fra den 5. til 8. juli. En anden af landets store musikarrangementer, Vig Festivalen ved Nykøbing Sjælland, har også booket sig ind i kalenderen i den samme periode.

Henrik Mikkelsen ønsker ikke at oplyse, hvor mange politifolk, der er på festivalvagt de to steder, men der er lånt kolleger hos Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Københavns Politi.

– Og vi er nok, lyder det fra politiinspektøren, som betegner Roskilde Festivalen som en traditionelt rolig en af slagsen, de mange deltagere taget i betragtning.

Sidste år var der 79.000 deltagere. Der blev anmeldt 390 tilfælde af tyverier fra telte, 54 blev anholdt, 200 gram hash blev konfiskeret, og politiet fik 9 anmeldelser om vold.

– rl