24. april 2024

Efter henvendelse om planlagt brandstiftelse anholdte politiet 10 personer tirsdag aften

Nivå: Politiet anholdte tirsdag aften kl.21.00 ti personer ved Nivåcentret.

Baggrunden for anholdelserne var, at Nordsjællands Politi tirsdag kl. 16.47 og kl. 17.51 modtog to af hinanden uafhængige telefoniske henvendelser.

Den første henvendelse gik på, at et antal unge mennesker i tre biler tankede benzin i flasker på en tankstation i nærheden af Holmegårdscenteret i Kokkedal, hvorefter de kørte fra stedet i ukendt retning. Oplysningen blev senere bekræftet ved gennemsyn af videoovervågning på stedet.

Den anden henvendelse kom fra en borger, som oplyste, at der senere på aftenen skulle ske brandstiftelse i området omkring Niverødgårdsskolen, ligesom det blev oplyst, at en bestemt bil skulle komme til Nivåcenteret kl. 21.00 medbringende et stort antal kanonslag samt en del brandbare væsker. Ved centeret skulle personerne i bilen ifølge det oplyste mødes med en række andre personer, hvorefter man samlet skulle køre eller gå til området ved Niverødgårdsskolen og udføre en form for brandstiftelse.

På baggrund af de to henvendelser, samt oplysninger om at den omtalte bil var dukket op, anholdte politiet ti personer som opholdt sig ved Nivåcentret. Den ene af personerne var en journalist fra Ekstra Bladet.

Der blev ikke fundet brandbare væsker, men i en bil på stedet blev fundet knive og slagvåben.

– po