23. april 2024

Slots- og Ejendomsstyrelsens direktør er forundret over fogedens beslutning

København: Fogedretten afgjorde tirsdag, at tre christianitter foreløbigt kan blive boende i deres huse.

Det var Slots- og Ejendomsstyrelsen der havde indbragt sagen for fogedretten, fordi de tre christianitter var flyttet ind i husene, selvom de efter Slots- og Ejendomsstyrelsen mening, ikke havde ret til at bo i dem.

Christianitterne derimod mente at de, fordi de havde fået tildelt deres boliger efter et internt Christianiasystem, havde ret til deres boliger.

Der verserer en sag ved landsretten om hvorvidt christianitterne har vundet hævd på at bo i fristaden, og før den er afgjort vil fogeden ikke tage stilling til sagen.

– Jeg er forundret over, at fogedretten under henvisning til den verserende sag ved landsretten ikke har kunnet træffe afgørelse om, at beboere uden brugstilladelse skal fraflytte Christianiaområdet. Normalt kan man ikke undgå at efterkomme en myndighedsafgørelse ved at sagsøge myndigheden, og landsretten har ikke taget stilling til, hvorvidt søgsmålet har opsættende virkning. Derfor må vi nu anmode landsretten om at vurdere, om beboerne skal fraflytte eller ej, siger Slots- og Ejendomsstyrelsens direktør Carsten Jarlov i en pressemeddelelse.

– rl