28. marts 2024

Gadekampe på Christianshavn efter nedrivning af hus på Christiania

Af: Poul Nielsen

København: Politiet var mandag på hårdt arbejde i området omkring Christiania. Om morgenen rykkede politiet ind på Christiania for at hjælpe Slots- og Ejendomsstyrelsen med at nedrive huset 'Cigarkassen'.

Det førte til massive uroligheder resten af dagen og natten til tirsdag.

Hurtigt blev der sendt SMS'er rundt til folk i miljøet omkring Christiania om at de skulle komme forbi og på Christianias officielle hjemmeside blev folk også opfordret til at komme.

I løbet af formiddagen og eftermiddagen kom det i flere omgange til kampe mellem politiet og Christiania-støtter. Der blev bygget barrikader og tændt bål i bl.a. Prinsessegade. Aktivister kastede bl.a. brosten og flasker mod politiet der svarede igen med anholdelser og tåregas.

Sent på eftermiddagen var der faldet lidt ro over området, men på selve Christiania ulmede vreden.

Ved 22-tiden samledes et par hundrede aktivister til demonstration på Christianshavns Torv. Demonstrationen udviklede sig med hærværk, flaskekast og bål og politiet opløste demonstrationen. Aktivisterne løb tilbage til Christiania hvor der igen blev bygget barrikader i Prinsessegade og antændt bål. Flere biler blev også sat i brand.

Aktivisterne kastede molotov-cocktails, brosten, flasker og malingsbomber mod politiet der svarede igen med massive tåregasangreb.

Ved tre tiden i nat var der efterhånden kommet ro i området, men politiet fortsatte med at være massivt til stede i området.

50 personer blev anholdt i forbindelse med dagens og nattens uroligheder.

– po

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.