28. marts 2024

Politiet vil sammen med rejsebranchen og relevante interesseorganisationer bekæmpe sexturisme.

Hele landet: Langt de fleste danskere der rejser til østen, gør det for at nyde strandende, maden og de fremmedartede kulturer. Men noget tyder på, at enkelte også rejser til østen som såkaldte sexturister, der bruger ferien til at forgribe sig seksuelt på børn.

Derfor ønsker Rigspolitiet at etablere et samarbejde med resjebranchen og forskellige interesseorganisationer så der kan sættes fokus på problemet og bekæmpe sexturismen.

– Hvis der er danskere, der rejser til østen eller til andre lande og udnytter børn seksuelt, vil vi gerne modtage oplysninger fra rejsearrangører, guider eller medrejsende, så vi kan efterforske sagerne og sikre, at de pågældende bliver straffet, uanset forholdene er begået i udlandet, siger Jakob Scharf fra Rigspolitiet.

Rigspolitiet lægger samtidig op til at styrke politisamarbejdet med myndighederne i de pågældende lande så f.eks. danske politifolk får mulighed for at afhøre eventuelle ofre og vidner på stedet.

Rigspolitiets initiativ skal ses i sammenhæng med de ændringer straffeloven straffeloven som blev gennemført sidste år og som betyder at danske tatsborgere og personer, som er bosat i Danmark, kan straffes for seksuel udnyttelse af børn i udlandet – også selv om handlingen ikke er strafbar i det land, hvor den er foretaget.

– rl