19. april 2024

Firmanavne rundsendes via SMS til aktivister i miljøet omkring Ungdomshuset

København: I løbet af dagen har SMS været rundsendt i miljøet omkring Ungdomshuset med navne på de firmaer, som mistænkes for at deltage i nedrivningen af Ungdomshuset.

Også hjemmesiden Jagtvej69.dk, hvor flere grupper i miljøet deler oplysninger og indkalder til demonstrationer, har bragt en liste over firmaer der angiveligt deltager i nedrivningen. Listen blev dog fjernet igen sent mandag aften.

Flere af de nævnte firmaer har i løbet af dagen oplevet hærværk og trusler.

Bl.a. har firmaet Hetland VVS & El fået smadret flere biler, ligesom medarbejdere har oplevet at sten er blevet kastet mod dem, når de har været ude på opgaver.

– Vi har fået totalskadet to biler, hvor ruderne er smadret, dækkene er skåret op, og der er blevet hældt syre ind i kabinen. Andre 3-4 biler har fået knust rudder, siger Brian Hetland, som ejer Hetland VVS & El, til Politiken.dk.

Det nordjyske Guldhammer Entreprise fortrød tidligere i dag sin medvirken. I morges kom det frem, at firmaet var hyret til at transportere maskiner til Jagtvej 69. Men firmaet stoppede med opgaven. -Vores chauffører vil ikke køre mere, og alle er på vej hjem. Vi tør ikke mere, sagde en anonym medarbejder hos firmaet til Fagforbundet 3F’s Fagbladet.

Også virksomheder som assisterer politiet med f.eks. toiletter og busser bliver hængt ud i SMS’er og på hjemmesiden.

– rl