29. marts 2024

Netavisen Sjælland følger løbende aftenens og nattens begivenheder i København
Af: Poul Nielsen, Mette Sørensen og Rolf Larsen.

Foto: Rolf Larsen
Foto: Rolf Larsen

Netavisen Sjælland havde to reportere i København fredag aften og natten til lørdag. Det er deres indberetninger, samt oplysninger fra politiet og øjenvidner som ligger til grund for denne kronologiske gennemgang af begivenhederne.

Ca.kl. 21.00 : Mødet i Folkets Hus er slut. Aktivister har holdt pressen på behørig afstand af både Folkets Hus og aktivister der var forsamlet udenfor. Folk bevæger sig over Dronning Louises Bro for at gå til Gammeltorv hvor der er anmeldt en demonstration kl. 22.00.

Kl. 22.20: Mellem 600-800 mennesker er forsamlet på Gammeltorv i København. En Disk-jockey spiller plader fra en åben ladvogn.

Politiet melder, at der er sprunget kanonslag i området omkring Jagtvej.

Kl. 22.55: Festen på Gammeltorv i bevægelse, formentlig mod Skt. Hans Torv på Nørrebro, som det tidligere er blevet oplyst er destinationen for festen.

Kl. 23.25: Demontranterne passerer Israels Plads påvej mod Skt. Hans Torv. Politiet følger demonstrationen tæt. Netavisen Sjællands reporter som følger demonstrationen melder at der er en positiv stemning blandt deltagerne.

Kl. 23.55: Politiet er ved at gøre sig klar til de unges ankomst. Kampklædte betjente og de såkaldte ‘Hollænder-vogne’ er massivt tilstede på Nørrebro. Politiet har lukket Nørrebros Runddel for al trafik.

Kl. 00.00: Demonstrationen er nu på Nørrebrogade. Stemningen er, at folk forventer at der skal ske noget. Under optoget gennem byen, er demonstrationen vokset til over 1000 aktivister og sympatisører. En del af demonstranterne er maskerede.

Kl. 00.10: Demonstrationen er fremme ved Skt. Hans Torv. Den gode stemning fra festen på Gammeltorv er væk. Ifølge Netavisen Sjællands reporter har flere pressefolk fortalt at de er blevet truet.

Kl. 00.45: Der er en anspændt stemning på Skt. Hans Torv. Men indtil videre er tingene stille og rolige og musikken spiller fortsat.

kl. 00.55: Politiet har valgt at opløse demonstrationen på Skt. Hans Torv. Demonstranter har kastet molotovscocktails og brosten mod politiet. Politiet har svaret igen med tåregas. Politiet er rykket massivt ind på Skt. Hans Torv. øjenvidner fortæller at en af politiets hollændervogne er blevet sat i brand af demonstranter.
Demonstranterne er løbet ned af Nørre All

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.