119 anholdt ved ransagninger på Nørrebro

Politiet leder efter udenlandske aktivister på adresser på Nørrebro
Af: Rolf Larsen. Seneste opdatering kl. 16.01

København: Politiet har i løbet af formiddagen foretaget ransagninger på flere adresser på Nørrebro, der på den ene eller anden måde formodes at have en tilknytning til aktivist-miljøet omkring Ungdomshuset.

En af adresserne er BZ-kollektivet ‘Bumzen’ i Baldergade, politi måtte tiltvinge sig adgang.

Politiet har endnu ikke ønsket at kommentere oplysningerne, men bekræfter overfor Netavisen Sjælland at man ud over ‘Bumzen’ også har ransaget bl.a. Folkets Hus i Stengade og Solidaritetshuset i Griffenfeldsgade.

Politiet leder efter udenlandske aktivister som har deltaget i de seneste dages uroligheder i København.

Anarkistisk retsgruppe fik beslaglagt papirer og telefon
Den anarkistiske retshjælpsgruppe Anarchist Black Cross (ABC), der yder retshjælp til anholdte og fængslede aktivister, har fået beslaglagt papirer og sin ‘info-telefon’ ved anholdelserne i formiddags.

Politiet oplyser at man ialt har anholdt 119 personer i løbet af formiddagens aktioner.