25. april 2024
Arkiv foto: Ole M.
Arkiv foto: Ole M.

Ritt Bjerregaard finder ikke nyt forslag om Ungdomshuset realistisk

København: På eftermiddagens møde mellem overborgmester Ritt Bjerregaard og socialdemokraterners gruppeformand Jesper Christensen på den ene side og to repræsentanter fra Ungdomshuset og Advokat Knud Foldschack fraFonden Jagtvej 69 på den anden siden, fremkom der et nyt forslag til hvordan brugerne kan få et nyt Ungdomshus.

Brugerne af Ungdomshuset på Jagtvej 69 stod stejlt på kravet om, at et nyt Ungdomshus kun må koste en krone.

Knud Foldschack foreslog at kommunen sælger Stevnsgade 34, bygning to for en krone og samtidig modtager et tilskud på 12 millioner kroner til nybyggeri til af en specialskole. De 12 millioner kroner svarer til den indtægt kommunen ville have fået ved et salg af ejendommen i Stevnsgade.

Kommunens jurister skal nu se på forslaget. Hvis kommunen sælger ejendommen for en krone, så betragtes det som anlægsstøtte og det kræver bl.a. at ejendommen skal bruges til et formål kommunen lovligt kan yde støtte til og at kommunen så skal føre tilsyn.

Socialdemokraternes gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation Jesper Christensen siger i en udtalelse: “Som det er nu, vil fonden gerne købe huset, men brugerne vil ikke give fonden lov. På dagens møde forklarede repræsentanterne fra Jagtvej 69, at der stod meget stolthed på spil hos brugerne af Jagtvej 69.” og fortsætter: “Hvis det kun er stolthed, der blokerer for brugernes accept af den nye adresse, ender mange menneskers gode vilje og hårde arbejde med at være spildt. Brugerne af Jagtvej 69 må tage stilling til om ideologiske udmeldinger og misforstået stolthed skal have lov at stå i vejen for, at de kan videreføre deres aktiviteter.”

Financiering ikke på plads
Advokat Knud Foldschack meddelte økonomiforvaltningen tirsdag aften, at financieringen af et nybyggeri endnu ikke var på plads. Derfor blev et ellers aftalt møde tirsdag aften aflyst.

Overborgmester Ritt Bjerregaard udtaler: “Det var værd at gøre et sidste forsøg på at løse konflikten. Desværre ser det ikke ud til, at Knud Foldschacks seneste forslag indeholder en reel mulighed for, at det kan lykkes. Jeg håber derfor, at de unge på Jagtvej 69 vil genoverveje det tilbud, som ligger, om at fonden køber Stevnsgade 34 til dem. Jeg kan ikke se andre løsninger.”

– rl