23. april 2024

Skytteforening nægtede at optage Jonni Hansen som medlem

Karlslunde: Formanden for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), Jonni Hansen vil gerne genoptage sin gamle hobby med at skyde, men den lokale skytteforening i Karlslunde vil ikke have ham som medlem. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

– Vi vil nødig slås i hartkorn med dem, som vi føler kigger på våben på en anden måde, end vi gør. Vi ser våben som et idrætsredskab og tænker overhovedet ikke i de baner, at de stammer fra krigens tid og kan bruges til at slå ihjel med. Det siger Christian Kjær Pedersen, der er bestyrelsesformand for hovedorganisationen De Danske Skytteforninger som også foreningen i Karlslunde er medlem af. Han fortsætter: – Skytteskydning er en idræt, hvor man dygtiggør sig og lærer at koncentrere sig.

Det var netop skytteforeningen i Karlslunde, at Jonni Hansen forsøgte at blive medlem. Christian Kjær Pedersen vil ikke tage ansvaret for den lokale skytteforenings afvisning af Jonni Hansen men siger til DAGBLADET Roskilde:

– Skytteforeningerne kan ikke holde til den mindste revne, til at der er nogen, som kommer ind i vores foreninger, som ikke burde. Hvis bare der er