29. marts 2024

Mand overfusede betjent efter at være blevet taget i hastighedskontrol

Arkiv foto: Politi.dk
Arkiv foto: politi.dk

Birkerød: En 39 årig mand fra Næstved blev onsdag aften klokken kl.19.43 stoppet på Bistrupvej i Birkerød efter at han var blevet målt til at køre 99 km/t, hvilket efter korrektion svarer til 96 km/t.

Manden virkede irriteret og nægtede at oplyse sin adresse. Han steg ud af sin bil og overfusede politiassistenten med ‘Jeg skal nok få ram på dig’ og ‘Dit nazisvin’.

Føren blev herefter gjort bekendt med, at han nu også blev sigtet for overtrædelse af straffeloven om fornæmelig tiltale. Bilisten kune hverken erkende hastighedsovertrædelsen eller sigtelsen for fornærmelig tiltage og forlod stedet med en hård acceleration.

Undskyld
Ca. 20 minutter senere kom en bil kørende ad Bistrupvej og på trods af at det var mørkt, havde bilen kun positionslys og tågelygterne tændt. Bilen blev vinket ind til siden og betjenten bemærkede at det var samme bil og mand som han kort forinden havde stoppet. Førerens reagerede ved at råbe ‘nu stopper du fandme!’.

Betjenten forklarede at bilen ikke blev ført med korrekt lygteføring. Bilisten erkendte og rettede straks så lygteføringen blev korrekt.

Samtidig undskyldte bilisten for sin tidligere opførsel. Betjenten accepterede undskyldningen, men sagde til bilisten at sigtelserne ikke ville blive ændret.

– rl