99 spritbilister på tre dage
årets første landsdækkende spritkontrol afslørede både spritbilister og manglende sikkerhedsseler.

Arkiv foto: Politi.dk
Arkiv foto: politi.dk

Hele landet: Det lykkedes politiet i hele landet at stoppe 99 trafikanter, der mellem den 1. og 3. februar kørte med for meget alkohol i blodet. Det skete under årets første landsdækkende spritkontrol, hvor der i alt blev standset omkring 6.750 køretøjer.

Politiet noterede 1.016 lovovertrædelser i 903 rapporter. De 394 fik en bøde for manglende brug af sikkerhedssele, og 22 af de sager handlede om børn, som ikke var spændt fast i bilen eller brugte sikkerhedsudstyr, hvilket giver et klip i kørekortet. 103 af de standsede køretøjer havde forskellige fejl og mangler, 56 kørte for hurtigt, 54 trafikanter havde slet ikke noget kørekort, og 28 kørte, selv om de havde fået frakendt kørekortet.

*

123456789