28. marts 2024

Elever overtog byrådet i Vordingborg for en dag

Simone Rye Beck, Vordingborg og Christian Brandt Jensen, Præstø var blandt de elever der agerede byråd for en dag.

Vordingborg: Torsdag den 1. februar overtog elever fra Handelsskolen Sjælland Syd byrådet i Vordingborg. Faget Samfundsfag var denne dag hevet ud af klasselokalet og ind på Vordingborg Rådhus.

Eleverne fra HG1x og HG1y fik lov til at opleve lokalpolitik på tætteste hold. I to timer agerede de nemlig byråd. Her blev de tildelt rollerne som bl.a. borgmester, kommunaldirektør, udvalgsformænd og sekrtær.

HG-elevernes byråd fik en lidt tøvende start. Ingen turde rigtigt sige noget. Men efter lidt sjov forsvandt nervøsiteten og så blev det seriøst.

– Man skal virkelig tænke meget over hvad man siger, så det forstås helt rigtigt af de andre. Samtidig kan det jo også komme i avisen. Man skal virkelig have sine argumenter på plads og det er svært at tage stilling til sagerne. Men det var utroligt spændende at prøve at argumentere for sin sag. Jeg siger normalt også min mening, siger Simone.

Christian Brandt Jensen fra Præstø er enig.

– Det sværeste er at argumentere rigtigt, så man ikke træder nogen over tæerne. Jeg har aldrig været i en byrådssal før, så jeg var overrasket over hvordan det så ud og foregik. Man markerer, rejser sig op og alle lytter. Det et sagen, det handler om, siger han og tilføjer:

– Det er god træning til når man skal holde foredrag og alles øjne hviler på