18. april 2024

Voldsomme gadekampe på Nørrebro

En uanmeldt demonstration til fordel for Ungdomshuset på Jagtvej 69, endte i regulære gadekampe mellem demonstranter og politi.

Der gik kun få minutter fra demonstrationen var startede ved Ungdomshuset, til det hele eksploderede i et voldsomt inferno.
Uenigheder mellem politiet og demonstranter endte med at politiet lukkede demonstrationen inde bag specielt beskyttede politibusser. Hvorefter Politiet gik igang med at anholde flere demonstranter, mens andre begyndte at angribe politiet.

Demonstranterne kastede med brosten, kanonslag og andet kasteskyts mod politiet under gadekampene. Politiet svarede igen med tåregas og ved at bruge kniplerne.

Fire politifolk er såret efter de voldsomme gadekampe i København. En betjent er såret efter at have fået en brosten i hovedet.

Også blandt demonstranterne er der folk der er kommet til skade. En demonstrant har fået sprunget fingre væk, da et kanonslag sprang i hånden på ham.

Flere butikker og banker på Nørrebro er blevet smadret af demonstranter. Nørrebros nærpolitistation er angrebet med brosten, det samme er McDonald’s restauranten ved Nørrebros Runddel.

Ved 20-tiden lørdag aften var ca. 300 personer anholdt, en del af dem var tilrejsende autonome som er inviteret til København af Ungdomshuset selv.

– po