Oversvømmelser og trafikkaos

Trafikforsinkelser og oversvømmelser i det dårlige vejr.

Flere steder på Sjælland og øerne har den hårde blæst skabt problemer. Onsdag morgen lukkedes Storebæltbroen for alt trafik,
inkl. tog. Der blev dog i løbet af formiddagen åbnet for tog trukket ved diesellokomotiv og først ved 14-tiden åbnedes for anden trafik over broen.

På vejene gav regn, slud og blæst problemer for bilisterne både i morges og senere på dagen.

Færgerne stoppede sejladsen på langt de fleste ruter, DFDS’ ‘Crown of Scandinavia’ måtte blive ude i øresund i flere timer, da det var umuligt at lægge til kaj i København. Da man endelig forsøgte at lægge til Langelinje, slog Oslo-båden mod havnekajen og fik en bule, hvorefter Kaptajnen opgav og sejlede til Landskrona for at lægge færgen i læ for vinden.

I Nordsjælland blev Strandvejen fra Rungsted og ca. 6 km. mod nord lukket da øresund kom ind over vejen. I Vestsjælland blev Kalundborg, Skælskør og Korsør hårdt ramt med flere gader lukket pga. oversvømmelse, detsamme er sket i Nakskov og Stege.

Langs kysterne i hele landsdelen har småbåde, fiskeudstyr og badebroer revet sig løst og blevet slået mod kysten.

DMI varsler forhøjet vandstand i hele landsdelen. Vandstanden vil i løbet af aftenen nå op på 160-180 cm over det normale og det ventes at kulminere ved midnatstid.

-rl

SMS Konkurrence: Vind Nik & Jays nyeste album!