Justitsminister frataget kørekortet betinget

Justitsministeren har accepteret bøde og betinget frakendelse af kørekortet.

Helle Moos
Foto: Helle Moos

justitsminister Lene Espersen (K) fik idag frakendt sit kørekort betinget. Det betyder at hun skal op til en orienterende køreprøve for at få lov til at beholde kørekortet.

– Jeg er meget ked af episoden. Jeg påtager mig det fulde ansvar for uheldet og accepterer fuldt ud, at jeg skal betale en bøde og samtidig får en betinget frakendelse af førerretten, som indebærer, at jeg skal op til en kontrollerende køreprøve, siger Lene Espersen i en udtalelse efter afgørelsen.

Sagen drejer sig om at Lene Espersen i september kørte ind i en kvindelig knallertkører i en højresvingsulykke på hjørnet Englandsvej/Tømerupvej.

-Praksis i denne type sager er og skal være streng og indebærer som hovedregel en betinget frakendelse af førerretten. Dette gælder naturligvis også for mig. Udover den betingede frakendelse af kørekortet har Lene Espersen og accepteret en bøde på 1500 kr.

Praksis i sager om frakendelse af kørekoret – herunder betinget – er, at de skal afgøres i retten, selvom den anklagede har accepteret anklagerens påstand. Derfor vil anklagemyndigheden nu bede om at Folketinget ophæver Justisministeren juridiske immunitet så sagen kan komme for retten.

-rl

SMS Konkurrence: Vind Nik & Jays nyeste album!

Læs også: Justitsministeren kørte knallertkører ned