Purunge piger trækker i Istedgade

Ingen af de ti politifolk, der sidste mandag deltog i en præventiv aktion mod afrikanske gadeprostituerede på Vesterbro i København var i tvivl. Pigen, de netop havde anholdt, var både mindreårig og offer for kvindehandel.

-Så ung en pige finder ikke helt herop af egen fri vilje, siger kriminalinspektør Per Leo Jepsen fra Station City til Nyhedsbrevet 3F.

Den unge pige fortalte politiet at hun er 15 år og fra Nigeria.

Det er ikke første gang, at politiet hører om mindreårige udenlandske piger i det hårde prostitutionsmiljø på Vesterbro. Men det er endnu ikke lykkedes at få fat i hverken pigerne eller deres bagmænd. Politiet ved de findes og de ved der er masser af kunder til dem.

– Sådan en ung Lolita kan jo virkelig tjene mange penge ind til sin bagmand, men vi vil altså ikke finde os i, at det foregår her, så hver gang vi har hørt rygter om, at der skulle være kommet en mindreårig på gaden, så er vi rykket ud, siger kriminalinspektør Per Leo Jepsen

De unge piger trækker i den del af Istedgade hvor også gadens pornobutikker holder til. Deres bagmænd, alfonserne, kræver dagligt store beløb af pigerne, der derfor er meget direkte overfor forbipasserende mænd.

– Hun kontaktede en af vore civile betjente og gav ham det, vi kalder for et tilbud om seksuel omgang mod betaling, fortæller Per Leo Jepsen.

Pigen blev anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. Den 15-årige har efter et ophold i sikkerhed på krisecentret Reden søgt asyl og opholder sig nu på et asylcenter.

-rl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.