28. marts 2024

Nu kan Københavnerne aflevere plastflasker, øl- og sodavandsdåser i de glascontainere, der i forvejen er opstillet til glas og flasker rundt om i København. Sodavandsdåser, kildevandsflasker, kakaodåser og alt det andet emballage fra drikkevarer bliver sorteret fra glasset og genanvendt for at skåne vores miljø.

[html] bondam100.jpgFra den 1. august skal københavnere til at genanvende deres brugte dåser og plastflasker fra drikkevarer, som i dag fylder meget i skraldespanden. Alle emballager fra drikkevarer som øldåser, drikkeyoghurt og kildevandflasker kan genanvendes, hvis affaldet bliver afleveret sammen med glas og glasflasker til de glascontainere der står i nærmiljøet. Kommunen sætter derfor nu sammen med R 98 en oplysningskampagne i gang for at fortælle om ordningen.

Københavns Teknik- og Miljøborgmester Klaus Bondam siger: “- Med den nye ordning, får vi udbygget den kendte glasindsamling og kan samtidig få genanvendt de dåser og de plastflasker vi bruger til drikkevarer. Vi håber at vores kampagne betyder at vi også får indsamlet og genanvendt flere glas og glasflasker som der stadig ligger for mange af i vores affald under køkkenvasken.

Et forsøg på Christianshavn og i Husum, viser, at københavnerne gerne vil være med til at gøre noget for miljøet – og her er en nem måde, at være med til at udnytte ressourcerne bedre på.”